Баба казваше “Дори дяволът не може да причини на човека това, което той сам си причинява”. Ще споделим с Вас някои наблюдения относно “Пътека на здравето” (по-правилно ще бъде да я наречем “Пътека на травмите”) с. Кладница

1) Не си причинявайте пътуването на Вашата кола. Обиколният път към Кладница е осеян с дупки и по него се движи тежка механизация. Движат се главно джипове и лъскави коли, така че ще се чувствате и принудени да “бързате” по едно лошо трасе.

2) Не си причинявайте ходене по пътеката. Мостовете са изпочупени и от дъските/пръчките стърчат няколкосантиметрови пирони. Ще трябва да търсите брод, за да преминете. Не е препоръчително да водите там малки деца или животни.

3) Теренът е каменист, което го прави неподходящ при влажно време. Нужни са Ви здрави обувки, с добро сцепление.

4) По трасето ще видите изоставени и рушащи се сгради. Това ще развали впечатлението Ви от разходките Ви сред Природата.

5) Разходката до хижа “Селимица” от началото на алеята отнема по-малко от час, което прави теренът подходящ за съвсем леки разходки, изключвайки трудностите по него.

В заключение – изчакайте мостовете над потоците по пътеката да бъдат възстановени. Да бъде пуснат в експлоатация по-добрият път към Кладница, а не обходният. И посещавайте пътеката в хубаво, слънчево време.

Препоръчваме Ви излети до Панчарево – ВЕЦ Кокаляне, или по “Алея на здравето” – Банкя. Пътят до тях от София е доста по-кратък и удобен, а маршрутите от една страна по-дълги, а от друга без препятствия.

3.05.2022 г.