Във филма “Климат” вземат участие видни учени от цял Свят. Те разглеждат климатичните промени случващи се на Земята като нещо естествено, което може да бъде проследено в хода на времето изследвайки геоложки пластове, стволове на дървета или замразен лед.

За учените важни фактори за затопляне на климата са както тези естествени цикли, така и засилената слънчева активност, която възпрепятства космическите частици да достигнат земната атмосфера и се образуват облаци. Тези факти биват потискани от налаганата позиция, че изпускането на въглероден двуокис е главен фактор за затоплянето, заедно с човешката дейност. Какво стои зад тази идея и дали тя не се крепи главно на насочените финанси в областта на “климата”?

Дали чрез всяване на “климатична паника” не се дава възможност за диктат от страна на правителствата? Това развързва ръцете на управляващите да ограничават личния живот хората, по отношение на тяхното потребление, пътуване и използване на ресурси. Тези и други важни въпроси, заедно със споделянето на учени за тяхното маргинализиране по повод позицията им и изложените факти в разрез с наложеното статукво, са изложени във филма.