Екстремисти на власт е документален филм на Arte. В него се разглежда съвременната политическа ситуация в Израел. Идването на власт на В. Натаняху, обграждането му и съюза на премиера, с крайно десни националисти, които симпатизират на терористи, подклаждали погроми срещу палестинците и чиито интереси включват цялостното изселване на последните и разширяване границите на Израел,  в старозаветен вид.

Учени, работещи в тайните служби, ангажирани с политиката и историята на Израел, както и близки на една от заложниците взета на 7-ми Октомври, споделят своята гледна точка. За хода на историята, за възникналото във времето разделяне на обществото и поетапно маргинализиране и изселване на палестинците. Какво се случва в съвременен Израел?

Дали стъпило на хилядолетни писания и алегории правителството може да има претенции към територии и къде остава хуманността? Къде е границата между това човек да бъде в Мир с близките народи, да прояви толерантност, запазвайки своята идентичност и да прояви национализъм, граничещ с идеологичен нацизъм? Филмът хвърля светлина върху тези и други въпроси.