Замислям се, че човек огражда, скрива нещо, когато върши престъпление. Така са били набутвани евреи, цигани и политически противници на Фашизма, в концлагери. По този начин са били избити и противниците на тоталитарната власт у нас. На острови, в гета, далече от очите на хората. За да не се вдигне Обществото, да не се отврати и живее в илюзия.

Вчера, докато режеха дърветата на ул. “Опълченска”, се сещах за романа на Борис Виан “Сърца за изтръгване”. В него имаше дървета. Докато се извършваше тази скрита и оградена с жандармерия сеч, не се появиха журналисти от нито една медия. Минувачи снимаха отдалече, респектирани от до зъби въоръжената полиция. Сякаш там имаше терористи.

Срамота е за медиите, че отразяват нещата избирателно. Срамота е за Човечеството че в 21-ви век не заема позиция, срещу престъпления насочени срещу самото него, срещу Обществото, срещу децата. Защото там, където не се допускат журналисти, където няма прозрачност, където дори се избиват репортери, както е в момента в ивицата Газа, няма демокрация, но терор.