Хвърляш поглед към билото. Потъркваш очи и установяваш, че това не са циклопи или сторъки, но “ветрогенератори”. Запитваш се на кой ли му е хрумнало да ги монтира на 500-700 метра височина. Как са организирани логистиката, изграждането и изобщо как се поддържа тази “техника”, която в момента е замряла.

Пътувайки не видяхме пожари. И слава Богу. Бяхме на 50 км от Атина. По целият път нито дим, нищо. Небето над П. е чисто. Сякаш морето се отразява в него. Въпреки, че над градчето минават самолети, въздушният трафик не е толкова натоварен и сякаш на тази част от страната няма програма за Геоинженерство.

Намирам информация, че на места сред Природата, там, където са били представени проекти за инсталиране на ветрогенератори и които не са били одобрени, странно възникват пожари. И въпреки, че унищожените растения трябва да бъдат възстановени, там се появяват подобни инсталации. Случайност, съвпадение, престъпление?

https://transition-news.org/griechenland-warum-brannte-es-in-der-region-serres-29-tage-lang

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/oros-orvilos-serron-ypirxe-aitima-gia-anemogennitries-stis-perioxes-pou-kaikan-kai-eixe-aporrifthei/