Добре де как да имаш доверия в управляващите, които ти казват да намалиш рогатия добитък и аграрното производство (тоест добива на храна), за да се “бориш” срещу климатичните промени, като същите тези хора одобряват създаването и износа на бойна техника, опитите с ядрено и конвенционално оръжие, космическите полети и масовата цифровизация, заради която се повишава консумацията на електроенергия и ползват ресурси? Оксиморон? Не, двуличие!

Значи пращаме ракети в Космоса, тровим атмосферата с ракети, сателити и изгорели от тях газове, а “обикновения” човек да си наляга парцалите и да не кара старото дизелче?! Да не си копае градинката, пардон да си я копае, но да не гледа животни. Всъщност да гледа, че да получи евросубсидии.

Може ли проблемът, в случая масовата електроника, водеща до също така масово наблюдение и контрол, до огромна консумация на електроенергия, да доведе до решение? Ами не може, разбира се. Ако човекът живее по-скромно, по-семпло, в унисон с Природата, Земята ще бъде различна. Ала пуста неземна алчност. Пусти неземни сили. Пусти, опустели…