Слизам по улица в кв. Бояна, водеща до пътеките към Витоша. Намирам се близко до паркирания ми автомобил, когато чувам звук от мотор. Виждам учуден, как надолу по паважа се носи хлапе, яхнало АТВ. Имаше 6-7 годинки. Зад него мъж кара скутер, като в скута му е седнало момиченце с руси коси, на няколко годинки.

Аз чинно заставам встрани на улицата, до която така или иначе няма тротоар и гледам потресен това шествие. Мъжът ми хвърли поглед през каската и те продължиха надолу. На ъгъла до площадка с импровизирани спортни уреди, момчето едвам направи острия завой, след това отпрашиха наляво.

Питам се съзнава ли този човек, че застрашава освен живота и здравето на другите, поверил 500-750 кубикова машина на дете, което освен че не може да я удържи, не носи и отговорност за делата си? Че застрашава живота на момиченцето, което без каска и без защитни средства, вози в скута си. И докато в разни групи се чудят как да привлекат младите хора да се върнат от чужбина в България, се питам колко от живеещите в страни като Германия, Швейцария или Австрия, са виждали подобни безумия?