Гледам как канцлерът на Германия Олаф Шолц на своя политическа изява нарича присъстващи с макет на Гълъб “Паднали Ангели от Ада”. Странно и обидно сравнение. Още повече, че ние възприемаме Ада като намиращо се под земята място, или долу. Падналите Ангели са били Небесни създания.

Кой или какво живее в телата на съвременните политици? Да, те изглеждат като хора, но не действат по човешки. Не се интересуват от общественото мнение. От призивите за Мир. Вместо това лобират за раздаване на пари и оръжие. Това не е решение.

Да си спомним и никога не забравяме политическата позиция на някои “земни” лидери, по време на Пландемията. Насилствено въвеждане на “зелен сертификат”, насилствена имунизация с експериментални препарати. Контрол и терор над населението. Проведе се един ужасен “социален експеримент”.

Добре е да бъде прочетен романът “Фондацията” от Айзък Азимов. Влиянието на даден кръг хора или не-хора, върху определена маса, особено ръководители, може да бъде лост в ръцете на злонамерена общност, или вид. Ние малко знаем за психическите процеси, които протичат в даден човек. Още по-малко как върху тях може да се влияе мисловно или чрез технологии.

За мен редица от съвременните ръководители на Човечеството не действат като хора. Не говорят Истината, противоречат си. Малко вероятно е да лобират само и само за да запазят собствената си кожа. Или на техните близки. Действията им могат да се обяснят с чуждо влияние и контрол.