Истината е, че такова “чудо” не съм виждал в миналото. През последните години се наблюдаваме следната закономерност: времето е слънчево, небето синьо и ясно. След известно време започват да прехвърчат самолети, които покриват небесата с надлъжни и напречни линии, образуващи решетка. Линиите се разстилат в покривало в сивкав цвят, като температурите падат, слънчевата светлина бива силно редуцирана а нерядко след това и вали.

В Интернет има доста информация по темата за Гео-инженерството. Това е тема, която военните са разглеждали от десетилетия. Една от идеите идеите е за изстудяване на земната повърхност чрез редуциране на интензитета на достигащите я слънчевите лъчи. Използват се наночастици от Алуминий и Барий. Друга, за “засяване” на облаци, чрез впръскване на сребърен йодит.

Свидете ли сме на експеримент, който засяга хората, живата Природа, растенията. Експеримент, вероятно стоящ в основата на природни катаклизми. Сахара я имаше и миналия век, ала пясъка от нея не бе така видим и осезаем като днес. Време е да потърсим отговори на важни за съвремието ни въпроси, за да живеем в чиста за всички ни среда.

Прилагам статия от египетски учен по темата:

https://www.researchgate.net/publication/336761130_Weather_Engineering_and_its_Undesirable_Side_Effects_on_the_Environment_Natural_Resources_Agriculture_and_Human_Health