Не мога да се сърдя на Твореца, че е проектирал така този свят. Напротив. Виждам много смисъл и творчество в това, Душата да изучава Света от гледната точка на различни същества обитавайки различни планети. По този начин Животът най-малкото не е скучен, както казва жена ми. Даден ни е кратък отрязък от време, за да научим съществени за нас неща.

Ние казваме “Да отстояваме границите си”. Замислих се, че границите, това което ни разделя от Другия е всъщност илюзията на Егото. Защото Небето няма граници, Водата няма граници, граници няма и в Космоса. В тялото на Бога няма ограничения, а ние живеем в него.

Учителят Петър Дънов казва, “Не роптайте срещу начина, по който е направен Светът, а дайте план за подобрение”. Всички ние сме съработници в този план. Истинската работа започва, според мен, когато осъзнаем липсата на граници. Тя е възможност за среща с Другия. Макар да сме различни отвътре и отвън, нашата същност е Обща.

И се замислям, че продължавайки нашия Живот дори без любимите си същества, които са преминали Отвъд, ние носим отговорност и пред себе си и пред тях. Да продължим, да осмислим изминалите мигове. Да осъзнаем грешките и оценим хубавото. Да израснем.

Защото те винаги са с нас. В спомените и мечтите ни. В сънищата, в сърцата ни. Заради любимите същества изкачваме върхове, достигаме морските дълбини. Отправяме взор към Космоса, храним се и веселим. Учим и спортуваме. Защото правейки нещо хубаво, нещо добро, го правим и за тях.