Виждам заглавията на “немската” медия DW. Вълна има, но дали е немска? Дали е настроена на интереса на обикновения човек? Дали отговаря на нуждите на хората?

Репортажи относно транссексуалните в Пакистан, или пък скъпо струващия проект “Артемис”, изглеждат далечни за жителя на Европа. Той се бори как да оцелее с препускащите нагоре цени, докато му казват че за негово добро изключват атомните централи. За негово добро било да не кара любимото си возило, или най-добре да си купи едно с батерия за десетки заплати.

Журнализъм, лобизъм, или лицемерие? Джендър идеологията цели не толкова толериране на различните, колкото сриване морала на обществото, присмех, и деградация на семейните ценности. Хора сменили пола си няма да станат никога биологични родители. Космонавтите от Артемис може и да видят Луната отблизо (ако прекосят поясите на Ван Алън разбира се), като това ще струва вероятно, колкото изхранването на населението на една средно-голяма африканска държава за година и повече.

Какви са нашите съвременни цели и ценности? Да утвърждаваме различното от това, което Природата е създала? Да затворим очи за глада и мизерията на Земята, но пък да си летим на воля безцелно из Космоса? Какво всъщност се случва тук, на тази Планета?

Определени сили имат интерес хората да са в конфликт. Да живеят повърхностно. Да има косвени знания, тип част от статия, преписана във Фейсбук. Съзнателно се унищожава истинската наука, знание и медицина. Съзнателно се потъпкват вярата, религията и морала. Кой има интерес? Тези, които искат хората да стоят в тъмнина, да не са будни. Не хора…

Да приемем, че дадени хора или същества желаят да владеят Земята само за себе си. Да я поделят със семействата си, любовниците си, подчинените и лоялните им хора. С тези, които ще ги забавляват и са им нужни да продължат да съществуват. С шепа учени, лекари и артисти, например.

В такъв случай голяма част от Човечеството се явява излишна за подобен “елит”. За тези, които не можем да назовем пряко, но чието влияние усещаме. Тези, които определят хода на събитията. Финансовия крах. Създават кризи, подклаждат военни действия, разработват биологични оръжия.

Използвам термина “не-хора”, зли демони или извънземен разум, защото Човекът, създаден по образ и подобие Божие, който върви по пътя на Еволюцията, не може да вдигне ръка срещу ближния. Не може да не му помогне щом го види да страда. Не може да проявява насилие.

Инфилтрираното зло не иде от Божествения човек. То е плод на целенасочено усилие от страна на тези, които искат да го държат в окови. Като Прометей, който носеше Светлина на хората. Всички ние, обаче, носим Божествения Дух у себе си, който може да ни научи как да постъпваме, как да се обхождаме с другите и как да се Освободим. Амин!