Някои хора споделят колаж с Lego и жълтите павета. Не знам за останалите, но за софиянци това е болезнена гледка. Болезнено е, когато символи на историята на нашия град се рушат, съзнателно или от безхаберие. А столицата е отражение на Държавата.

Когато специалисти се изказват за емоционалната зрялост и възможност за поемане на отговорност на нашите съвременни политици, то нещата стават сериозни. Не е възможно хора, без речник, без морал, без интелектуален багаж и лидерски способности, да ръководят една страна.

За мен, личности свързани по някакъв начин със службите на тоталитарната система и номенклатурата (отпреди 1989-та) и подземия свят, нямат място във властта. Хора, които са както казваше баба ми, са като “фурнаджийска лопата” – днес казват едно, утре друго. Днес играят с едните, а утре с тези, срещу които са викали, също.

Това не е добре за народа, за страната, за всички. Това не е модел на морални хора, който ще бъде възприет от нашите деца. Това е СРАМ! Срам за всички ни, които гледаме към Европа, а те ни се смеят. Не че при тях положението е по-розово. Помнете, хората си избират политиците, но малцина влизат в политиката случайно.

Моите наблюдения са, че децата на ангажираните с политика и бизнес на високо ниво, отдавна не живеят в България. Но самите тези хора разориха страната ни. Тя е опоскана, разпродадена, измъчена. Демографски срината, с изсъхваща утроба. Боже, това ли искате за нацията?

Как ще излезе България от оковите на престъпния свят, на схемите и далаверите с благословията на държавата, това не знам. То не е моя работа, а Божия. Аз гласа си съм давал не веднъж, повярвал в нечия платформа и идея. Честно да кажа съм отвратен от това, че не виждам честни и горди хора, които да поемат отговорност за клетвите които дават.

За мен в Парламента трябва да се монтира детектор на лъжата. Когато депутат излъже под клетва, да загуби имунитета си. Излъже ли втори път да отиде в затвора, да помъдрува за някоя друга година. Човек може да се промени за добро, стига да желае. Това се нарича Еволюция.

В нашата (и Световна) политика това не се случва. Виждаме все повече арогантни хора, които говорят общи приказки и са “тесни специалисти” без обща култура. Без никаква реална връзка с хората и техните нужди. Марионетки, подвластни на международния капитал, без смелост да бранят интересите на гласувалите им доверие.

Чакам новите месии на България. Четници ли ще са, Левски ли ще се прероди, не знам. Знам, че имаме нужда от друг тип политици, друг тип личности, които да създадат здраво и морално общество, в което се живее спокойно. Защото именно липсата на сигурност и спокойствие убива Българите.

30.09.2022 г.