Не се връзвам на писанията за възхода и нашето “спасение” от страна на технологиите. Напротив, считам, че точно технологиите са в основа на нашите екологични и социални проблеми. Не е възможно причината, да се яви решение на даден проблем.

Чрез технологиите са създадени средства за масово унищожение и контрол. Съвременните технологии дават възможност на злонамерени същности да използват глас или изображение на даден човек, за користни цели. Да се набират статистики и хората да бъдат считани просто за “потребители”.

Живеем в два свята. Единият, реалният, е Биологичният. Негов фундамент е Животът, който чрез формите си се проявява и развива. Той е подчинен на закона на Еволюцията. Другият е изкуствено създаден от хора и нехора, с цел създаване на илюзорна “реалност”.

Ала замислете се, кога наистина сте се чувствали живи? Когато сте обичали. Когато сте били в контакт с Природата. Когато сте работили усърдно с Вашето тяло. Когато сте прегръщали Вашите деца и домашни любимци. Когато сте общували пряко.

Машините представляват временно средство, в този момент на преход. Те нямат вградения Императив на Живота да продължат да съществуват. Да се размножат, да еволюират. Те са просто парче метал, с вложена програма за изпълнение на някаква функция. При тях липсва съзнание и никога не може да има такова.

Съзнание, Душа, се дава само от Бога. Тя е негова изкона частица, която след своето Пътуване се връща обогатена обратно. Хората биха могли да създадат неодушевени подобия. Хуманоидни чудовища, подобни на Франкенщайн, които никога няма да притежават душевност, а с нея и качества като Любов, Съчувствие, преклонение към Природата.

Живеейки между тези два свята ставаме свидели на парадоксална пропаганда. Фирми производители на всякакви технологии казват да спрем да ползваме наличните, дълготрайни и да се насочим към още “по-модерни”, изискващи все повече електричество и Интернет свързаност. Уж за наше (и “общо”) добро…

Човек да не се опира на вложените му от Бога ресурси, като интуиция, Ум, а да се довери на техника, която да показва къде е детето му, колко му е пулсът, да му паркира колата, да му превежда и т.н. Опирайки се на технология, вместо на лични ресурси, крие силна зависимост.

Дали въпросът е само за пари? Или пък за контрол? За парче Земя, което всъщност принадлежи на Бога? За жертвоприношение на иноземни тъмни души, които се радват на Човешкото страдание? Всичко това са въпроси, които можем да си зададем в тази трудна епоха.