Естествената храна е на път да се превърне в дефицит и лукс, а това не бива да е така. Гледам в някои страни разработват фабрики за изкуствено месо.

Лично съм вегетарианец и това не ме бърка, но има много хора, за чиито организъм е важно да приемат месо. Естествената храна добива качествата на средата, в която е отглеждана. Добива Слънчева светлина, Вода, Силата на Земята. Затова хората на село живеят дълго и са здрави. Заради чистия въздух, също фактор за храната, както и поемането на органична храна.

Синтетичните храни не са решение за проблемите с гладуващите в Света. За мен те са още един начин за разделяне на обществото на класи. На бедни, които ще ги ядат и на богати, за които ще има органични и “био” продукти.

Паралелно с това се налага тенденция за унищожаване на фермерството и животновъдството. Обичам животните, но също така съм и свикнал с млечните продукти. Мога да се лиша от шоколади и така наречения “джънк фуд”, но бих желал да хапвам от това, което ни дарява Земята.

А храната е изключително важна за нашето психофизическо състояние и Духовно израстване. Тя ни променя и лекува. За това пише и Учителят Петър Дънов.